Brug venligst vores kontaktformular. Henvendelser unden navn eller præsentation vil ikke blive besvaret.

Bestil en analyse af en billed- eller lydfil. Nemt og enkelt, hvis du har optaget et uforklarligt fænomen. Brug linket her

Select your language

Begrebet overtro anvendes tit i forbindelse med det paranormale. F.eks. siges spøgelser at være overtro. Overtro er troen på en sammenhæng eller et fænomen, som snarere ligger til grund i noget mere jordnært. Rent sprogligt er det dog forkert at anvende ”overtro” i forbindelse med troen på det paranormale.

At gå under en stige, bringer ulykke. Dette er netop et eksempel på overtro. Hvorfor bringer det uheld at gå under en stige? Rationelt, betyder dette, man kan få noget i hovedet, eller kan komme til at vælte stigen.

Spejlet og de 7 års ulykke grunder i, spejle før i tiden var ekstremt kostbare. Derfor skulle man virkelig have dårlig samvittighed over et sådant uheld.

Dog: Troen på en gud, troen på spøgelser, troen på det paranormale er netop IKKE overtro. Disse fænomener ligger i øjeblikket uden for vores forstand, men en skønne dag vil vi måske kunne forstå disse fænomener.